Hyötyjätepiste pursuaa yli äyräiden

0

Somero-lehti 21.4.2009

Teksti Sauli Kaipainen
Kaikki metalli- ja lasinkeräysastiat ovat täpösen täynnä. Kannet eivät enää mahdu kiinni. Ympäristöstään huolta pitävä ja roskia tunnollisesti lajitteleva kuntalainen on ymmällään tyhjennyksen leväperäisyydestä.
Kierrätyksen ja roskien lajittelun yleistyminen on hieno asia, mutta täysinäiset astiat eivät. Maanrakennusmestari Jyrki Rinta-Paavola kertoo, että astiat ovat Loimi-Hämeen Jätehuollon, jonka on määrä huolehtia tyhjennyksestä.
Loimi-Hämeen Jätehuollon viestintäpäällikkö Pasi Kaskinen myöntää jonkin verran palautetta asiasta jo tulleen.
– Kyseessä on yksi meidän isoimmista keräyspisteistä 16 kunnan alueella. Ylitäyttymistä on aiheuttanut talvityhjennyksen aikataulu. Tästä eteenpäin mennään tuplatyhjennyksellä.
Tilanne on kuitenkin ollut päällä pidemmän aikaa. Lähistön asukkaat ovat kertoneet astioiden olleen täysiä myös talvella.
Palvelupäällikkö Anne Sjöberg toteaa, että Someron keskustassa on ehkä liian vähän kierrätyspisteitä. Vielä parisen vuotta sitten paikkoja oli kaksi.
– Tyhjennyskerrat eivät ole mihinkään vähentyneet. Tavaraa on tullut enemmän, mikä sinällään on hyvä asia. Astioitakaan katoksiin ei mahdu enempää. Paikan ruuhkaisuutta lisää se, että siellä on myös sekajätteen vastaanottopiste. Olisi hyvä, jos Somerolle saataisiin toinenkin paikka, jolloin ruuhka jakaantuisi, Anne Sjöberg sanoo.