I love muovi -kampanja kehottaa kierrättämään

0
Viime vuonna kantautui huolestuttavia uutisia maailman muovijäteongelmasta, mutta mikä tilanne on omassa maassamme? Suomen jätevoimalat eivät tällä hetkellä kykene nielemään sitä määrää jätettä, mitä tuotamme. Tutkimusten mukaan suomalaisten sekajätteestä jopa 70–80 prosenttia voitaisiin kierrättää. Suomi on myös eurooppalaisessa vertailussa muovinkierrätyksen häntäpäässä.
Huhtikuussa valtakunnallinen I love muovi -kampanja auttaa ja rohkaisee ihmisiä ja yhteisöjä aloittamaan pakkausmuovin lajittelun. Muovin lajittelu ei ole monimutkaista, yksittäisten ihmisten pienistä lajitteluteoista syntyy suuri yhteisvaikutus.
Yksi pullonkaula ketjussa on lajittelu ja kierrätys. Niiden avulla saadaan ratkaistua monta asiaa. On monesti turhaa ja ympäristöä kuormittavaa polttaa muovia, kun sen arvoa voisi säilyttää lajittelemalla ja kierrättämällä.
Kun arvostamme muovia raaka-aineena, emmekä pidä sitä vain jätteenä, alamme kiinnittää huomiota sen käyttöön ja kulutukseen.
Kampanja-aika on 1.4.-4.5.
Somerolla muovinkeräyspiste löytyy S-Marketin vierestä Joensuuntien varrelta. Muovikeräykseen saa laittaa kotitalouden tyhjiä, puhtaita ja kuivia muovipakkauksia, kuten jogurttipurkkeja, voirasioita, leikkelepakkauksia, pesuaine-, shampoo- ja saippuapakkauksia sekä mehukanistereita.