Kierrätystä ja keväisiä värejä

0
Videonauhasta ja puuvillasta kudotut iltalaukut sopivat hienompiinkin juhliin. KUva Eino Nurmisto

Somero-lehti 21.4.2009

Teksti Eino Nurmisto
Kangaspuilla kudotuista käsitöistä koostuva näyttely esitteli perinteisten mattojen ja kaitaliinojen lisäksi myös villashaaleja sekä kudotusta kankaasta valmistettuja iltalaukkuja. Laukkujen erikoisuutena oli puuvillan ohessa kuteena käytetty VHS-kasettien nauha. Nauha on venyvyytensä ansiosta riittoisaa kudetta ja yhden VHS-kasetin nauha riittää mainiosti yhden laukun kankaisiin.
Terttilän kansalaisopiston yhdeksänhenkinen osallistujajoukko on syyskuussa alkaneen lukukauden aikana tehnyt käsitöitä ahkerasti, sillä Toukolassa oli esillä lähes parikymmentä mattoa ja useita kaitaliinoja. Kauniisti sävy sävyyn keväisten kukkien kanssa esille asetetut näyttelytyöt keräsivätkin sunnuntaipäivän mittaan kiitettävästi katsojia.