Leipä on suomalaisten suosikki

0

Fazerin teettämän leipätutkimuksen mukaan jopa yhdeksän suomalaista kymmenestä kokee, että tuore leipä on todellinen nautinto. Iso osa, 76 prosenttia, syö leipää joka päivä.
Kotitaloudet heittävät ruokaa roskiin vuosittain 24 kiloa ja leipä on yksi useimmin pois heitetyistä ruuista. Yli 80 prosenttia kokee ärsytystä leivän roskiin heittämisestä ja jopa 95 prosenttia vastanneista on kiinnostunut vähentämään hävikkiä.
Kulutustottumukset ovat muuttuneet. Ennen leipää tehtiin kodeissa iso määrä kerralla ja leipä syötiin kuivattuna. Nykyisin hyvä maku (86 %) ja tuoreus (72 %) ovat suomalaiselle kuluttajalle vuodesta toiseen tärkeimmät kriteerit leipää ostettaessa. Noin 80 prosentille on tärkeää, että vilja on suomalaista ja leipä on leivottu lähellä. Muovipakkauksia vastustetaan yhä enemmän, silti vain joka viides arvioi välttävänsä muovipussiin pakatun leivän ostamista ympäristösyistä.
Somerolla on muutama pienleipomo. Niitä suosimalla arvostaa lähiruokaa.