Menninkäiset ja pääsiäisnoidat olivat Ruokavan myyntivaltteja

0
4H-kerholaiset myivät arpoja. Kuva Eino Nurmisto

Somero-lehti 7.4.2009

Teksti Eino Nurmisto
Kahdennentoista kerran järjestetyt Kevät-Ruokavat sujuivat perinteiseen tapaan. Yhteensä 74 käsityö- ja elintarvikeyrittäjää olivat taas aikaisemmilta vuosilta tutuilla paikoillaan. Pääsiäiskoristeiden myyjien kannalta messujen siirtäminen pääsiäistä edeltävälle viikonlopulle saattoikin olla vain hyödyksi.
Koskelainen Kerttu Salonen oli tyytyväinen kävijämääriin. Keramiikkatöitään myymässä ollut Salonen kertoi myynnin olleen odotuksia vastaavaa. Salosen valikoimissa oli aikaisempien vuosien tapaan persoonallisia menninkäis- ja enkeli-patsaita, tauluja ja koriste-esineitä.
– Tänä vuonna on vähän suurempien messujen tapainen valikoima, Salonen kuvaili myyntikohteitaan.
Aktiivisia myyjiä olivat myös leirikoulukassaan rahaa keräävät Kirkonmäen koulun oppilaat Elli Känkänen, Saara Ahtaanluoma, Salla Pertling sekä Viljami Virolainen. Monivuotisen perinteen mukaisesti leirikoulu suuntautuu tänäkin vuonna Kreikkaan. Iloiset myyjät olivat tyytyväisiä hyvin käyneeseen arpakauppaan. Arvanostajia riittikin tasaisena virtana koko messupäivän ajan.