Olli Kaurala aloittaa tulevan kilpailukauden luottavaisena ja uudella autolla

0

Somero-lehti 13.4.1999

Teksti: Kai Merilä
Viime vuonna Formula Ford -cupin voittanut somerolainen ratahirmu Olli Kaurala aloittaa tulevan kilpailusesonkinsa täynnä luottamusta.
– Uusi ajopeli on valmiina Englannissa. Se tulee Suomeen tämän kuun lopussa.
Olli Kaurala sinetöi viime syksynä Formula Ford -cupin voiton Hämeenlinnassa. Samaan paikkaan hän matkaa toukokuussa, kun Hämeenlinnassa järjestetään puolestaan cupin ensimmäinen kisa.
– Ei minulla oikeastaan ole paineita voiton suhteen. Jos auto vain kestää, ongelmia kärkipaikan saavuttamiseen ei ole.
Näillä näkymin Kaurala aikoo testata uutta ajokkiaan 24. huhtikuuta Hollannin avoimissa mestaruuskisoissa. Miehen muut suunnitelmat pyörivät myös ulkomailla Formula Fordin Eurocupissa, johon kuuluu neljä osakilpailua. Ensimmäinen on Italiassa ja toinen kilpailupaikka on vielä avoinna. Kolmas osakilpa huristellaan Belgiassa. Eurocup päätetään Englannissa.
– Tähtäin on kolmen parhaan joukossa.
Vaikka ajaja olisi kuinka hyvä, se ei yksistään riitä. Formula-harrastus syö myös suuren läjän rahaa. Jo pelkästään auto maksaa reilut 200.000 markkaa. Mitä ylempiin sarjoihin kivutaan, puhutaan sitä suuremmista markoista.
– Tietysti keskityn yhteen kauteen kerrallaan, mutta kyllä tässä harrastuksessa tehdään myös aina pidemmän aikavälin suunnitelmia. Eräs on se, että pyrin pääsemään ensi vuonna mukaan Formula 3 -sarjaan.