Pääsiäistipu syntyi piparkakkutalon periaatteella

0
Elina Mikkola

Somro-lehti 1.4.2010

Elina Mikkola teki kevään Ruokavaan pääsiäistipuja joulupipariperiaatteella. Hän suunnitteli kolmiulotteisen koristeen, jonka voi myös syödä. Tipu koristaa juhlan ajan ja sitten sen voi popsia suuhunsa.
Vartalo syntyi kahdesta osasta. Muotit hän teki foliopaperista. Taikina on kaupan valmis ruskea joulupiparitaikina.
Osat hän paistoi uunissa kuperien muottien päällä. Osaset hän liimasi yhteen sulatetulla sokerilla, samoin kuin piparkakkutalon osat liitetään yhteen.
Kananmunan valkuaisista ja pölysokerista tuli kuorrute. Hän levitti veitsellä kuorrutteen piparisoikioiden päälle ja yritti tehdä kuvioita, jotta olio näyttäisi untuvikolta.
Ruokavassa piparitiput menivät hyvin kaupaksi.
Elina Mikkolasta on kiva kokeilla uusia juttuja omaksi ja muiden iloksi. Hän ei tyydy yhteen ja samaan: aina pitää keksiä jotain uutta ja erilaista. Tulevan syksyn Ruokava on jo mielessä.