Remontti ryskää vanhainkodissa

0
Vanhainkodin ilmastointi on peräisin 1970-luvulta kuten koko rakennus. Uusi ilmastointijärjestelmä tehdään kolmannen kerroksen päälle.

Somero-lehti 17.4.2009

Teksti Salli Lehtinen
Myrskyn silmään on päätynyt myös kolmas kerros, jossa asukkaat ja henkilökunta elävät remontin ääniä kuunnellen ja nostureita seuraten.
Televisio oli pimeänä yhden viikonlopun, kun johto vioittui rakennustöissä eikä vikaa tahtonut löytyä. Hormin purun yhteydessä pöllähti rakennuspölyä kahvitilaan.
Kerroksen lämpötila laski, kun talon tasakatto purettiin yläpuolelta, alla oli asumaton toinen kerros ja samaan ajankohtaan osui kevätpakkasia. Tilanne korjattiin lisälämmittimin.
Vesi on jouduttu katkaisemaan vuorollaan eri pisteissä, kun uusia liitoksia on tehty. Talon vesi- ja viemäriputkistot uusitaan kokonaan remontin yhteydessä.
– Monenlaista on tullut vastaan, mutta uskon, että nyt ollaan paremmalla puolella, osastonhoitaja Jaana Nordby sanoo.
Alkujaan mietittiin asukkaiden siirtämistä muualle remontin ajaksi. Yhtenä vaihtoehtona oli Halikon sairaala, jossa oli tiloja vuokrattavana. Koulu tai vastaava ei tullut kysymykseen. Siirrosta luovuttiin, kun lähempää ei löytynyt sopivia tiloja, ja muutto aivan muualle olisi ollut raskas prosessi.
Vanhainkodin ensimmäinen kerros valmistui kuukausi sitten ja toisen kerroksen väki siirrettiin sinne. Kesäkuun lopussa kolmannesta kerroksesta päästään toiseen, kun sen remontti valmistuu. Koko talon on määrä olla kunnossa vuodenvaihteeseen mennessä.