Somerniemelle kaavaillaan sittenkin päiväkotia

0

Somerolehti 7.4.1999

Teksti Merja Ryhtä
Somerniemelle tullee sittenkin 21 lapsen päiväkoti eikä uusi ryhmis niin kuin vielä kuukausi sitten kaavailtiin. Vaa’assa painoivat päiväkodin edullisemmat käyttökustannukset.
Toimintansa päiväkoti aloittaisi syksyllä vanhainkodin piharakennuksessa.
Perusturvalautakunta ehdottaa kaupunginhallitukselle ja -valtuustolle, että Somerniemelle perustettaisiin päiväkoti ja sitä ryhdyttäisiin remontoimaan vanhainkodin piharakennukseen. Nyt tiloissa toimii 12 lapsen ryhmis ja vanhainkodin pyykinhuolto.
Päiväkodissa vuosikustannukset ovat vuositasolla noin 720 000 markkaa, kun taas kahden ryhmiksen pyörittäminen veisi noin 950 000 markkaa vuodessa. Edullisuus johtuu siitä, että päiväkodissa pystytään hoitamaan pienemmällä henkilökuntamäärällä kuin ryhmäperhepäivähoidossa.
Päiväkotia puolsi myös se, että siellä voitaisiin järjestää jatkossa esiopetusta.
Kokonaan Somerniemen päivähoitoasiat eivät ratkea, sillä päiväkodin lisäksi kulmakunnalle tarvittaan vielä perhepäivähoitajia. 29 somerniemeläistä lasta tarvitsee päivähoitopaikkaa ensi syksynä ja viisi koululaista iltapäivähoitoa.