Somerolla neljä äänestyspaikkaa – vaalihuoneistot avoinna iltakahdeksaan

0

Eduskuntavaalien varsinainen äänestyspäivä on tänääm. Vaalihuoneistot avautuivat aamuyhdeksältä. Äänestys jatkuu kello kahdeksaan illalla.

Somerolaisista 36,3 prosenttia on äänestänyt eduskuntavaaleissa ennakkoon. Somerolla on kaikkiaan 7 133 äänioikeutettua näissä vaaleissa.

Vaalipäivänä äänioikeutettu saa äänestää vain omassa äänestyspaikassaan. Vaalipäivän äänestyspaikka mainitaan äänioikeutetun postitse saamassa ilmoituskortissa.

Somerolla äänestyspaikkoja on yhteensä 4:

  • 001 Pitkäjärvi, Pitkäjärven koulu, Turuntie 1307, 31520 Pitkäjärvi
  • 002 Joensuu, Kaupungintalo, Joensuuntie 20, 31400 Somero
  • 003 Kirkko, Kirkonmäen koulu, Kirkkotie 3, 31400 Somero
  • 004 Somerniemi, Oinasjärven koulu, Helsingintie 2103, 31470 Somerniemi

ÄÄNESTYSPAIKALLA pitää todistaa henkilöllisyytensä. Äänestäjällä pitää olla mukana kuvallinen henkilöllisyystodistus, esimerkiksi sirullinen henkilökortti, ajokortti tai passi.

Mikäli äänestyspaikalla on jonoa kello 20, saavat kaikki siihen mennessä paikalle saapuneet äänestää rauhassa ennen äänestystoimituksen lopettamista, muistuttaa oikeusministeriö.

 

VOIT SEURATA eduskuntavaalien tuloslaskentaa paikallisesti verkkosivuillamme.

Vaalipiirilautakunnat aloittavat ennakkoäänten laskennan sunnuntaina puolen päivän jälkeen.

Ennakkoäänet pyritään laskemaan niin, että ennakkoäänestyksen tulos olisi valmis kello 20:een mennessä. Tätä ennen vaalipiirilautakunnat eivät saa antaa mitään tietoja laskentapaikan ulkopuolelle laskennan edistymisestä.

Ennakkoäänestyksen suosio on ollut nousussa, ja on ennakoitu, että Uudenmaan ennakkoääniä ei saada välttämättä laskettua vielä kello 20 mennessä.