Someron kouluista tulossa historiateos

1
Tämä kuva on otettu Kimalan kansakoulussa. Nyt kysytään, keitä kuvassa on? Jos tunnet henkilöitä, laita tietoja Somero-lehden toimitukseen.

Filosofian tohtori Leeni Tiirakari tekee jälleen työtä kirjaprojektin parissa. Nyt on vuorossa Someron kansa- ja peruskouluja käsittelevä historiikki.
Lähdeaineistoa ja arkistoja on runsaasti, sillä Somerolla on toiminut kaikkiaan 20 kansa- ja peruskoulua ja osassa niistä on toiminut lisäksi erillinen alakoulu.
Kirjasta piti rajata pois keskikoulu, lukio ja kansalaiskoulu, sillä muutoin sivumäärä olisi paisunut liian suureksi. Myös entinen Somerniemi jää pois, koska Manu Kärki teki 2001 alueen kouluista kattavan historiikin.
Kirjaa varten tarvitaan lisää kuvia Hirsjärven, Isoniityn, Uuden-Kaskiston ja Palojoen kansakouluista sekä Terttilän alakoulusta, joita varten Tiirakari pyytää Somero-lehden lukijoiden apua. Myös oppilaiden tunnistuksia tarvitaan luokkakuvista, ohessa niistä yksi. Kuvia ja tunnistetietoja voi lähettää osoitteeseen toimitus@somerolehti.fi tai soittamalla lehden toimitukseen.
– Jos joku ehdottomasti ei halua luokkakuvaansa julkisuuteen, haluaisin hänen ottavan suoraan yhteyttä minuun. Yhteystiedot löytyvät kyllä numeropalveluista. Yleisestihän on jälkipolville kiva juttu, että kuvat näkyvät historiateoksessa. Me kaikkihan olemme kouluja käyneet, toteaa Leeni Tiirakari.

Lue lisää 09.04.2019 Somero-lehdestä

1 KOMMENTTI

Kommenttien lisääminen on estetty.