Tänään 13.4. juhlitaan Suomalaista ruokaa

0
Kuvassa Someron Lihasavustamon tuotteita.

Suomessa kehitettyä, huiman kansainvälisen suosion saavuttanutta kilpipäivää vietetään jo viidettä kertaa tänään lauantaina. Kilpipäivänä halutaan nostaa esille suomalaisten ravintoloiden, keittiömestareiden ja herkkukauppojen korkealuokkaista osaamista sekä laadukkaiden, paikallisen raaka-aineiden merkitystä.
”Suomen korkeatasoinen ruoka- ja ravintolakulttuuri on oman päivänsä ansainnut. Kilpipäivän yhtenä tavoitteena on madaltaa ravintolaan lähdön kynnystä tuomalla ravintola-alan osaaminen ja laadukkaat raaka-aineet lähelle ihmisiä” kertoo Suomen Paistinkääntäjät ry:n puheenjohtaja, valtavouti Johanna Hornborg-Ojala.
Suomessa kehitetty, ruokakulttuuria lähelle tuova teemapäivä on levinnyt maailmanlaajuiseksi tapahtumaksi huimalla vauhdilla. Tänä vuonna päivää juhlitaan jo noin 80 maassa Oseaniasta Aasiaan, Eurooppaan ja Yhdysvaltoihin. Kussakin maassa korostetaan päivän teeman mukaisesti alueelle tyypillistä ruokakulttuuria. Tänä vuonna mukana olevia maita ovat muun muassa Uusi-Seelanti, Australia, Japani, Kiina, Thaimaa, Intia, Kenia, Etelä-Afrikka, lähes koko Eurooppa, Yhdysvallat, Kanada, Meksiko ja Nicaragua.

Kuva Sauli Kaipainen