Torstaina Somerolla rikotaan suurella todennäköisyydellä 20 asteen raja. Ilmatieteenlaitos ennustaa 21 asteen lämpötilaa. Myös tuuli on hyvin pientä.

Tavanomaista selvästi lämpimämpi sää jatkuu Suomessa koko viikon. 19 asteen lämpötiloihin päästään Somerolla tiistaina, keskiviikkona, perjantaina ja lauantaina Ilmatieteenlaitoksen tiistain ennusteiden mukaan.

LÄMPÖTILA EHTII kuitenkin laskea vapuksi. Tämän hetken ennusteissa vappuna on noin 10–12 astetta.

Ilmatieteenlaitoksen pitkä ennuste kertoo, että vappuaattoa juhlitaan Somerolla poutaisessa säässä, vappupäivänä on sateista.

Vapun säätiedot tarkentuvat vielä lähempänä juhlaa.

 

KEVÄÄN TUNNUSMERKIT, valkovuokot kukkivat jo laajasti. Seuraavaksi odotetaan koivujen puhkeamista hiirenkorville sekä mustikoiden ja kielojen kukintaa.

Seuraa kevään edistymistä lukijoiden kuvista.

Myös kevätkylvöt on aloitettu laajasti pääsiäisen aikaan.

 

RUOHIKKO- ja metsäpalojen riski on tällä viikolla melko suuri. Etelä- ja Länsi-Suomessa on erittäin kuivaa, eikä sateita ole luvassa ennen vappua. Varsinais-Suomessa onkin voimassa metsäpalovaroitus. Metsäpalovaroituksen aikana avotulen tekeminen on kokonaan kielletty.

Roskien, puutarharisujen ja oksien polttaminen on yksi yleisimmistä maastopalon syistä, kertoo Varsinais-Suomen pelastuslaitos. Etenkin kevään kuivattamaan maastoon tuli karkaa herkästi.

Pelastuslaitos muistuttaa, että jätteitä ei saa hävittää kotioloissa polttamalla lainkaan ja risujen ja oksien polttamisessa on oltava huolellinen sekä noudatettava viranomaisten määräyksiä.

Risujen ja oksien polttamisesta ei tarvitse tehdä ilmoitusta pelastusviranomaiselle. Sen sijaan asuinkunnan ympäristömääräykset tulee selvittää. Monissa kunnissa risujen, hakkuutähteiden ja lehtien avopoltto nuotiolla, tynnyrissä tai muussa vastaavassa astiassa on taajama-alueella rajoitettu tai kokonaan kielletty.

Sekajätettä, muovia tai käsiteltyä puutavaraa ei saa lainkaan polttaa puutarhajätteen seassa.