Jupinaa liikennevalojen tarpeesta

0

On sanottu, ettei Somero ole oikea kaupunki, ennen kuin täällä on liikennevalot. Nyt ovat, ainakin väliaikaisena kokeiluna. Parin viikon perusteella tehdään päätös, hankitaanko Somerolle pysyvät valot.
Vauhtia liikennevalohankkeelle antoi muutama vuosi sitten tapahtunut onnettomuus, jossa suojatiellä ollut nainen jäi auton alle ja menehtyi. Sen jälkeen moni autoilija Somerolla muutti tapojaan, antaen entistä useammin tilaa jalankulkijoille. Nykyisin Joensuuntien ylittäminen on melkoisen sujuvaa kaikkialla. Autoilijat ovat pääsääntöisesti kohteliaita ja antavat tilaa.
Tällä hetkellä kokeilua sekä kiitellään, naureskellaan että moititaan. Moni pitää valoja tarpeellisina, sillä niiden ansiota on myös yleinen ajokulttuurin rauhoittuminen ja nopeuksien aleneminen. Vastustajat taas harmittelevat ajan kulumista punaisissa odottaessa. Kunpa kaikki vain käyttäytyisivät niin kuin vaaditaan: pysähtyisivät punaisilla ja liikkuisivat vihreillä.