Pepeläisiä leijona-paitaan?

0

Somero-lehti 15.5.2009

Teksti Juha Laakso

Somerolaisjoukkueen pelaajia leijonapaidassa kotiareenalla! Tällainen ihme on toteutumassa ensi viikon sunnuntaina Somerolla pelattavassa rullakiekkomaaottelussa Suomi vastaan Ruotsi.
Kesäkuun alussa Saksassa pelattaviin MM-kisoihin valmistautuvat maajoukkueet ottavat toisistaan mittaa ensi lauantaina Tampereella ja seuraavana päivänä Somerolla.
Suomen maajoukkueen nimilista julkistetaan vasta alkuviikolla, mutta päävalmentaja Nemo Nokkosmäki on antanut ennusmerkkejä siitä, että tuolta listalta saattaa löytyä myös Pepe Rollerin pelaajien nimiä.
– Maalivahti Juha Taponen ja hyökkääjä Rami Lehtilä ovat sellaisia nimiä, joita maajoukkuetta valittaessa on vaikea sivuuttaa. Eivätkä he ole välttämättä ainoat pepeläiset, jotka maaotteluissa pääsevät MM-näyttöjä antamaan, Nokkosmäki ennakoi.
Sekä rullakiekossa että naisten lentopalloilussa somerolaisjoukkueiden edustajille on kertynyt aikuisten maaotteluedustuksia aiemminkin, mutta koskaan ennen heillä ei ole ollut tilaisuutta esiintyä virallisessa maaottelussa somerolaisyleisölle.
Ruotsi on rullakiekon hallitseva maailmanmestari ja Suomikin on takavuosina lukeutunut lajin mahtimaihin. Vuosi sitten Slovakian kisoissa tuli kuitenkin takapakkia, kun leijonat hyytyivät kuudennelle sijalle.
– Viime vuodesta on otettu opiksi ja nyt pyrimme saamaan jalkeille hieman viime vuotista kokeneemman joukkueen. Mitalisijoitus on ehdoton tavoitteemme MM-kisoissa, Nokkosmäki vakuuttaa.