Punkkipyydys vähentää punkkien määrää pihapiirissä

0
Punkkeja eli puutiaisia riittää pyydystettäväksi perässä vedettävälle kankaalle.

Someron Rautelasta lähtöisin oleva Reima Kutila muutti perheensä mukana 10-vuotiaana Helsinkiin.
Eläkkeelle hän pääsi neljä vuotta sitten, jolloin Kutilan kotipihalle ja mökille alkoi ilmaantua riesaksi asti punkkeja. Niitä oli toki ollut ennenkin, mutta ei koskaan yhtä runsaasti.
– Minua punkki on purrut moneen kertaan. Tytön koirasta niitä on myös nypitty paljon, ja kaikkein pahinta oli kissalla. Kun vielä lapset ja lapsenlapsetkin alkoivat saada punkkeja, ei heidän kanssaan oikein enää uskaltanut mennä mustikkametsään tai minnekään, Kutila kertoo.
Kutila alkoi pohtia, miten punkeista pääsisi eroon. Hän kehitteli toimivan pyydystysvälineen, joka ei tarvitse torjunta-aineita. Apuna ovat lämpö ja hiilidioksidi, eli samat asiat, mitä sokea punkki aistii ihmisistä ja eläimistä.

Lue lisää 17.05.2019 Somero-lehdestä