Rahat Vilkin muistomerkkiin koossa

0

Somero-lehti 28.5.1999

Kansalaiskeräys rehtori Joel Vilkkiä symbolisoivan muistomerkin hankkimiseksi on tuottanut tulosta. Muistomerkki on jo valmis ja rahat siihen koottu.

Ylimääräiset markat, joita toivotaan vielä karttuvan, käytetään peruspääomana Joel Vilkin nimeä kantavaan stipendirahastoon. Rahastosta annetaan stipendejä nykyisille ja tuleville Someron lukion opiskelijoille.

Muistomerkki pystytetään Kiiruun tilan päärakennuksen etupihalle. Paljastustilaisuus on 8.8.1999, jolloin tulee kuluneeksi 100 vuotta Joel Vilkin syntymästä.

Lisäksi rakennuksen seinään kiinnitetään Joel ja Suoma Vilkin muistolaatta. Laatan ja muistomerkin suunnittelusta vastaa professori Mauri Favén.

Kaikkien keräykseen osallistuneiden lahjoittajien nimet tullaan tallentamaan lahjakirjaan, joka sijoitetaan Someron uuteen kirjastoon.

– Keräys on onnistunut erittäin hyvin. Lahjoittajissa on paljon Vilkin entisiä oppilaita, mutta myös paljon muita henkilöitä, kertoo hanketta ponnekkaasti eteenpäin vieneen työryhmän puuhahenkilö Pekka Raitanen.

Joukko Someron yhteiskoulun oppilaita keksi idean muistomerkin hankkimisesta ja kansalaiskeräyksen viime kesän tapaamisessaan. Muistomerkki symbolisoi koulun pitkäaikaisen rehtorin Joel Vilkin tekemää elämäntyötä.