Remu Aaltonen tähdittää Nostalgiaviikkoa

0
Remu Aaltonen saapuu Somerolle lauantaina. (kuva Jari Laurikko/TS)

Nostalgiaviikko on tänä vuonna pitkän viikonvaihteen mittainen. Sitä vietetään Somerolla torstaista sunnuntaihin 23.–26.5. Eniten tapahtuu perjantaina ja lauantaina.
– Ohjelmaa on ehkä hieman vähemmän kuin edellisinä vuosina, mutta ehkä se on sitäkin laadukkaampaa. Alkuvuosista jäljelle ovat jääneet parhaimmat menot ja asialleen vihkiytyneimmät tekijät, kertoo kaupungin elinkeinoasiantuntija Tanja Uusitalo.
Häntä jaksaa ihmetyttää, miten innokkaita tapahtumajärjestäjät aina vaan Somerolla ovat.
– Upea viikonloppu on taas tulossa. Kannattaa lähteä muistelemaan vanhoja aikoja ja fiilistelemään 1950–1960-luvun populaarikulttuuria rock´n rolleineen ja lavatansseineen, kehottaa Uusitalo.
Anita Hallapelto on keksinyt yritykseensä Muotiputiikki Helmeen monenlaista menoa ja meininkiä. On tanssia, musiikkia, muotinäytöstä, vintagea, stailausta, jenkkiautoja, moottoripyöriä ja kellohameita.
23.5.–25.5. Happy Days -tapahtumassa muotiputiikin tienoilla on esimerkiksi torstaina Petteri Björkmanin tanssikurssi, vintagekirppari, perjantaina stemmalauluporukka Three Decades, Katja Karisukki ja Elvis-tulkki Aron sekä lauantaina harrasteajoneuvoparkki, rock-legenda Remu Aaltonen, Ikkunaprinsessa Laura Simoila ja muotinäytös.
Kirjastossa on torstaina pehmolelujen nostalginen yökyläily. Kirjastoon voi viedä lelut yökylään. Kirjaston väki kuvaa leluja öisissä puuhissaan.
Samaisena iltana on tarjolla perinteikkäät Torstairastit Vesanojan maastoissa. Kannattaa kokeilla suomalaisessa metsässä perinteikästä liikunta- ja luontoilottelua.
Hovimäen leirintäalueella on lauantaina 25.5. takakonttikirppis.
Kiiruun talolla on avoimet ovet pop up -kahviloineen lauantaina. Esillä on Somero-Seuran valokuvia 50–60-luvuilta. Pekka Leppälä esittää 50-luvun viihdettä pianolla.
Kiiruun puistossa soi lauantaina Hualettomien Heinämiesten & Neidon musiikillinen riemu. Luvassa on Kauheimmat Korvamadot -kabaree. Illalla on lauantaitanssit Ämyrin lavalla.
Näyttelyitä on tarjolla aiempien vuosien tapaan. Hovilan kartanon navetanvintillä Muistojen kultaa – nuoruuden hurmaa -näyttelyssä 1950–1960-luvun suomalaiselta raitilta löytää erilaisia interiöörejä, kuten kampaamon, koululuokan, elokuvateatterin, huoltoaseman, tanssilavan ja kahvilan. Näkeepä Kuplan ja Letukankin.
Härkälän kartanossa on useampi näyttely. Siellä voi tutustua muun muassa hattuneuloihin ja Barbie-nuken 60-vuotiseen historiaan.
Myös Baddingin perheen aikanaan pitämä Somerjoki-kioski Helsingintien varrella on avoinna perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina.

 

Lue lisää 21.5.2019 lehdestä