Tuoko puutarhanhoito onnea?

0

Fiskarsin teettämän Onnellisuustutkimuksen mukaan puutarhanhoitoa harrastavat ihmiset eivät ole ainoastaan onnellisempia kuin ne, jotka eivät harrasta puutarhanhoitoa, vaan myös näkevät puutarhanhoidon olevan yksi onnellisuutta tuova tekijä ja samalla hyödyllinen toiminta. Ihmiset kokevat puutarhanhoidon vaikuttavan positiivisesti niin heidän henkiseen kuin fyysiseen terveyteensä.
Tämän päivän yhteiskunnassa elämä on hyvin pirstoutunutta. Kun on jatkuvasti erilaisten virikkeiden ympäröimänä, mieli ja keho joutuvat eräänlaiseen hätätilaan. Puutarhanhoito antaa mahdollisuuden irrottautua kiireisestä elämästä ja muodostaa yhteyden luontoon, palata juurilleen.
Rentouttavat askareet edistävät hyvinvointia. On tärkeää osata hyödyntää tilaisuudet rauhoittumiseen sekä työelämässä että vapaa-ajalla.
Puutarhanhoito, jota usein tehdään hiljaisuudessa tai luonnon äänien ympäröimänä, tarjoaa aivoille kaivatun hiljaisuuden ja rentoutumisen hetken. Sen myönteiset vaikutukset stressitasoihin ja itsetuntoon on havaittu monesti.
Onnellisuustutkimus paljasti myös mahdollisen suhteen puutarhassa vietetyn ajan ja onnen välillä. Onnellisimmat puutarhurit kertoivat viettävänsä keskimäärin 4,4 tuntia viikossa puutarhanhoidon parissa eli puoli tuntia enemmän kuin vähemmän onnelliset puutarhurit.