Vuonna 2009: Idols-voittajan tähti loistaa yhä

0
Hanna Pakarinen tunnelmoi biisejä hyväntuulisena. KUva Eino Nurmisto

Somero-lehti 26.5.2009

Teksti Eino Nurmisto
Hämeenportin, Kulttuuri ry:n sekä nuorisovaltuuston yhteistyössä järjestämä tapahtuma keräsi Hämeenporttiin pääasiassa ala-asteikäisiä vanhempineen. Runsaslukuisempikin yleisö olisi ikärajattomaan tapahtumaan mahtunut.
Hanna Pakarinen esiintyi illan aikana kahteen otteeseen, joista jälkimmäisellä olivat voimassa Hämeenportin normaalit ikärajat. Täysi-ikäinen yleisö oli alaikäisiä kiinnostuneempi Pakarisesta, sillä jälkimmäisellä keikalla Hämeenportti oli täynnä.
Hanna Pakarinen nousi suosioon vuonna 2004 voitettuaan Suomen ensimmäisen Idols-kilpailun. Pakarisen kaikki neljä albumia ovat myyneet hyvin. Hän myös edusti Suomea Euroviisuissa vuonna 2007.
Vaikka Pakarinen keräsikin Somerolla yleisöä paikalle, ei duona pianistin kanssa esiintynyt tähti onnistunut säilyttämään täysin yleisön mielenkiintoa, josta osan mielenkiinto kohdistui keikan sijasta yleiseen ympäriinsä hyörimiseen. Vannoutunut yleisö sen sijaan pitäytyi lavan tuntumassa keikan loppuun.
Pakarinen osoitti myös pätevyytensä huomioimalla lapsiyleisön kiitettävästi. Suomen ensimmäisen Idols-kisan vuonna 2004 voittanut artisti ei ole menettänyt kiinnostavuuttaan ainakaan Somerolla, sillä yleisön kamerat taltioivat keikkaa kiitettävään tahtiin.
Innokas yleisö olikin Pakarisen mieleen.
–- Lapset ovat aitoa yleisöä, Pakarinen kiittelee.
Duo-keikkoja Pakarinen tekee kosketinsoittaja Tuukka Tuunasen kanssa kesäkuun ajan. Someron keikka oli heidän toinen esiintymisensä yhdessä. Pieniä kömmähdyksiä sattui, mutta niihin ei Pakarisen mukaan tule suhtautua liian vakavasti.
– Pieni kohellus on aina hyvästä. Mokaaminen ei haittaa, lapsetkin näkevät, että virheitä sattuu, hän kertoo.
Duo-keikoissa Pakarista viehättää kosketinsäestyksen erot verrattuna normaalin kokoonpanon kanssa esiintymiseen.
– Akustisuudessa on ihan erilaiset tulkinnan mahdollisuudet, Pakarinen kertoo.
Keikan ja nimikirjoitusten jonottamisen jälkeen yleisö oli silmin nähden tyytyväistä. Tyytyväinen oli myös laajan lapsijoukon kanssa paikalla ollut Satu Valli.
– On mahtavaa, että tällaisia tapahtumia järjestetään, hän kehuu.
Vastaaville tilaisuuksille olisi siis kysyntää useamminkin.
Mielissään keikasta oli myös Hanna Pakarista enemmänkin fanittava Jami Alitalo. Hän innostuikin pyytämään Pakarisen nimikirjoituksen jopa poskeensa. Pakarisen lisäksi hän kuuntelee muidenkin Idols-tähtien musiikkia.

Yleisö taltioi Hanna Pakarisen konserttia ahkerasti.