Vuonna 2009: Someron Musiikinystävät 40 vuotta – oppia vauvasta vaariin

0
Somerolaisille tutun Viides vaihde -yhtyeen pojat ovat saaneet ensimmäiset oppinsa Musiikinystävien opetuksessa. Kari Luoto (vas.), Tuukka Lyly, Pekka Mäkelä ja Arri Priimägi.

Somero-lehti 19.5.2009

Teksti Markus Virtanen
– Nuorimmat harrastajat ovat vauvamuskarilaisia, vanhin taas 75-vuotias viulisti, yhdistyksen nykyinen puheenjohtaja Emmi Ali-Yrkkö muistelee.
Yhdistyksen 40-vuotisjuhlakonsertti Kiiruun tilalla tarjosi sunnuntaina läpileikkauksen opetuksen hedelmistä. Tyylilaji ulottui kevyestä musiikista perinteiseen klassiseen ilmaisuun.
Viimeksi mainittua edustivat pianisti Iida Viholaisen tulkinta Erik Satien ensimmäisestä Gnossiennesta sekä huilisti Outi Kolattu-Tolvin tulkinta Henry Purcellin Airista.
Kevyempään puoleen kuuluivat muun muassa Paula Soinin ja Niina Alitalon akustiset tulkinnat Elton Johnin ja Andrew Lloyd Webberin laulut. Anu Norrbyn ja Elina Välttilän viihdyttävät instrumentaalinumerot jatkoivat samassa hengessä.
Musiikinystävien opetuksesta moni nuori on saanut kipinän myös ammattimuusikon uralle: Terhi Romu ja Sanna Rantanen ovat molemmat harmonikansoiton ammattilaisia. Rantanen kuuluu myös Musiikinystävien opettajakuntaan. Juhlakonsertissa duo esitti kaksi tangoa: Astor Piazzollan suloisenhaikean Oblivionin ja Unto Monosen Kohtalon tangon.
Konsertin päätteeksi esiintyi Viides vaihde -yhtye, jonka jäsenet kuuluvat Musiikinystävien kasvatteihin. Konsertissa kuullut omakätiset sävellykset osoittavat, että Musiikinystävien oppi on ollut oivallinen kasvualusta myös uuden musiikin luomiseen.