Kolme miestä rötösteli urakalla tiistaiaamuna Somerolla – poliisi kertaa monipolviset tapahtumat

0

Somerolainen mieskolmikko rötösteli urakalla varhain tiistai-aamuna Someron keskustassa. Poliisi kertoo, että miehet syyllistyivät moniin rikoksiin.

Kierroksellaan ollut vartija oli kiinnittänyt aamuyöstä huomiota Somerolla liikkuvaan henkilöautoon. Kun autoon sitten oli alettu vähän ennen aamuviittä lastata tavaraa Larpakujalla, vartija katsoi parhaaksi ilmoittaa asiasta poliisille. Poliisipartio tapasi kuvailuun sopivan henkilöauton Turuntiellä. Kuljettajalle suoritettu alkometrikoe antoi negatiivisen tuloksen, mutta huumepikatesti osoitti positiivista mm. amfetamiinille. Kuljettajalla ei myöskään ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta.

Poliisin tarkastuksessa autosta löytyi mm. aiemmin Somerolla asunto- ja automurtojen yhteydessä vietyjä luottokortteja. Autosssa oli runsaasti erilaista tavaraa, esimerkiksi työkoneita, joiden alkuperästä autossa ollut mieskaksikko ei pysytynyt antamaan vakuuttavaa selitystä.
Molemmat miehet otettiin kiinni. Myöhemmin kuljettajana toimineen miehen asuntoon tehdyssä etsinnässä löytyi lisää anastetuiksi ilmoitettuja kortteja.

Mieskaksikon käytössä olleen auton omistaja puolestaan syyllistyi myöskin monenlaisiin rikoksiin paria tuntia myöhemmin.
Poliisi sai aamuseitsemältä ilmoituksen Somerolla Okkerintiellä matkailuautoon tehdystä murrosta. Matkailuauton omistaja oli kiinnittänyt huomiota Okkerintiellä skootterilla liikkuneeseen mieshenkilöön. Hetkeä myöhemmin omistaja oli nähnyt samaisen miehen häärivän matkailuautonsa luona; mies oli ehtinyt siirtää autosta ulos esimerkiksi kirveen ja golfmailan. Omistaja oli mennyt paikalle ja yrittänyt estää miestä poistumasta, mutta miehen oli kuitenkin onnistunut lähteä livohkaaneskootterilla. Omistajan mukaan mies oli kuitenkin kääntynyt takaisin ja yrittänyt ajaa skootterilla omistajan päälle, jopa kolmesti. Omistajan otettua turvakseen muovisen kiilan, mies oli ajanut pois paikalta.

Poliisipartio tapasi kyseisen, sekavasti käyttäytyneen miehen Tehdaskujalta erään rakennuksen terassilta. Miehellä oli hallussaan matkailuautosta anastettu pussi, johon mies oli jostain syystä kerännyt autosta erilaisia pieniä esineitä, kuten ruutuvihon ja suurennuslasin. Miehelle tehty huumepikatesti antoi positiivisen tuloksen mm.  amfetamiinille.
Miehen jäljiltä löytyi ilmeisesti ajomatkan aikana tielle pudonnutta, matkailuautoon kuuluvaa omaisuutta pitkin Okkerintietä. Lisäksi ilmeni, että mies oli tyhjentänyt matkailuautoon kuuluvan jauhesammuttimen kyseisen auton sisätiloihin.
Suoritetussa tarkistuksessa miehen käytössä ollut skotteeri osoittautui anastetuksi.