Lähdetään puutarhaan

0

Viikonloppuna on mahdollista ihailla hulppeita somerolaisia puutarhoja, sillä Someron Omakotiyhdistys järjestää sunnuntaina Someron avoimet puutarhat -tapahtuman, jossa pääsee vapaasti tutustumaan neljään puutarhaan.
Esittelemme tässä numerossa jo yhden niistä, puistomaisen Fonsellien pihan, jossa on paljon kiviasetelmia, kalliota, nurmikoita, vettä ja vaikka mitä.
Somerolla on yleisestikin todella paljon hyvinhoidettuja pihoja niin keskustan tuntumassa olevilla asuntoalueilla kuin taajaman ulkopuolellakin. Nurkista pidetään huolta niin maatiloilla kuin mökeilläkin.
Puutarhateemalla jatketaan viikon päästäkin, kun järjestetään valtakunnallinen Avoimet puutarhat -tapahtuma. Seitsemännen kerran järjestettävässä tapahtumassa on nytkin mukana yksi somerolaiskohde, Ilolan puutarha. Avoimia puutarhoja on 7.7. yhteensä lähes 500 ja niihin odotetaan noin 50 000 kävijää.
Hienoa, että nurkista pidetään huolta, vaikka mieleen tulee myös vanha kiinalainen sanonta: Tärkeintä elämässä on puutarhanhoito, eikä sekään ole kovin tärkeätä.