Lukeminen kannattaa aina

0

Jörn Donnerin aikoinaan klassikoksi tekemä slogan ”lukeminen kannattaa aina” on iskostunut meihin suomalaisiin. Lukeminen on yhä edelleen yksi suosituimmista harrastuksista. Tilastokeskuksen tekemästä kyselytutkimuksesta selviää, että lähes 80 prosenttia 10 vuotta täyttäneistä oli lukenut vähintään yhden kirjan viimeksi kuluneen puolen vuoden aikana.
Vaikka kirjojen lukeminen on hieman yleistynyt, on luettujen kirjojen määrä vähentynyt. 1980-luvulla noin joka kolmas oli lukenut vähintään kymmenen kirjaa puolen vuoden aikana. 2017 tällaisia aktiivilukijoita oli enää 13 prosenttia.
Kaunokirjallisuudessa jännityskirjallisuus on suosittua. Myös elämäkertojen ja fantasiakirjojen suosio on kasvanut. Runojen ja sota-aiheisten kirjojen lukeminen on vähentynyt.
Tietokirjoista eniten luettiin ruokaan, ravintoon, liikuntaan ja terveyteen liittyvää kirjallisuutta.
Me somerolaiset olemme lukemisen suhteen etuoikeutettuja, meillä on upea kirjasto, hyvä ja palvelualtis kirjakauppa sekä oma paikallislehtikin. Nautitaan lukemisesta!