Minna Nikkasen kausi keskeytyi jalkavammaan

0
Minna Nikkanen (kuva Meri Vilen)

Teksti Aulis Tiensuu
Someron Esan Minna Nikkanen on yhdessä valmentajansa Jarno Koivusen kanssa päättänyt jättää tämän kesäkauden väliin ponnistavan jalan kipeytymisen vuoksi ja keskittyä vamman hoitoon kaikessa rauhassa. Vaikka harjoituskausi sujuikin hyvin, niin muitakin ongelmia kauteen valmistumisessa on ollut, kertoi Minna Nikkanen Facebook-päivityksessään:
”Valitettavasti olen/olemme päättäneet jättää kesän kisakauden väliin. Jalka ei ole vieläkään kivuton. Aika riittäisi varmasti hyvin, jos se olisi ollut ainut viime aikojen haaste. Keväällä kuitenkin stressaannuin melkoisesti, joka johti blackoutiin hypätessä.
Aloin vihdoin tuntea oloni paremmaksi, kunnes loukkasin jalkani. Matka sille kisatasolle, jolla haluan kilpailla, on tästä lähtökohdasta pitkä. Fyysisesti erittäin hyvän treenikauden jälkeen tämä ei ollut helppo päätös, mutta nyt on aika antaa päälle ja kropalle lepotauko.”
Kokonaan välivuotta tästä vuodesta ei kuitenkaan tullut, sillä Nikkanen hyppäsi talvella hallikauden kotimaisen kärkituloksen 432, taisteli Suomen hallimestaruudesta, mutta usean uusintakierroksen jälkeen sai hopeaa sekä edusti Suomea pohjoismaisessa hallimaaottelussa.
Ennätyksikseen 461 hallissa ja 460 ulkona hypänneelle Nikkaselle on kertynyt tähänastisen uransa aikana 15 Kalevan Kisa -mitalia, joista 11 kultaa sekä 14 SM-hallimitalia, joista 11 kultaa sekä lukuisa määrä arvokisaedustuksia ja Suomen ennätystuloksia.
Toivottavasti 31-vuotias Minna Nikkanen saa jalkansa kuntoon ja pääsee entistä ehompana keskittymään tuleviin kausiin. Ikä ei vielä ole este, sillä tämän hetken maailmantilaston kärkinainen USA:n Jennifer Suhr on 37-vuotias, Euroopan tilaston kakkonen Kreikan Nikoléta Kiriakopoúlou on 33-vuotias ja Kuuban Jarisley Silva 32-vuotias sekä usea muukin Nikkasta vanhempi.