Nightwish esiintyi Somerolla

0

Somero-lehti 8.6.1999

Teksti: Lotta Romu

Esakalliolla järjestetty Somerstock-konsertti tuotti tappiota. Nuoret eivät olleet liikkeellä riittävän sankoin joukoin. Paikalle tulleista suuri osa ei mennyt sisään itse konserttiin.

– Somerstockiin tuli 70 prosenttia vähemmän ihmisiä, kuin oli odotettu, arvioi Someron vapaa-aikaohjaaja Aimo Kylmäniemi.

Tappiota tuli suunnilleen puolet kuluista. Näillä näkymin kunta vetäytyy rahoittajan roolista vastaavissa tapahtumissa.

Mikä tämän aiheutti? Ei ainakaan musiikki. Paikalliset bändit soittivat hyvin, ja tuntuivat olleen myös tyytyväisiä keikkoihinsa.

Nightwish taas tuskin oli kovinkaan otettu yleisön määrästä, vaikka keikka olikin hyvä ja veti sisään eniten ihmisiä. Fanit ja muut alan harrastajat pysyivät lavan edessä uskollisesti, vaikka osa bändeistä oli varsin tuntemattomia.

Musiikin puolesta Somerstock oli loistavasti onnistunut, oli kertakaikkisen hienoa saada Somerolle niinkin iso bändi kuin Nightwish. Bändin show oli verrattain hyvä, ja onneksi paikalla oli niitä jotka osasivat laulujen sanat ja muutenkin pitivät Someron mainetta (onko sitä) hiukan yllä. Mutta sitten; hekin varmasti tunsivat itsensä epätervetulleiksi yleisökadon takia.