Vuonna 2009: Isä ja poika järjestivät taidenäyttelyn Svenssonilla

0
Tutustutaan-taulussa Hannu Haapalan kuvaamat koirat aloittelevat leikkiä.

Somero-lehti 5.6.2009

Hannu ja Jarno Haapalan maalauksiin voi tutustua Svenssonin torpassa kesäkuun loppuun saakka. Esillä on Hannu Haapalan öljyvärimaalauksia, joiden aiheet ovat pääasiassa maisemia. Jarno Haapala on enimmäkseen kuvannut akryylillä eläimiä.
Onnistuneimpana Jarno Haapalan työnä on helppo pitää Yhden vuoden -nimistä taulua. Tauluun hän on kuvannut vuoden vanhan lapsensa. Kasvojen eloisuutta korostavat värit ja taustan yksinkertaisuus.
Hannu Haapalan teosten joukosta helmiksi nousevat taulut Tutustutaan ja Loma-aamu. Ensimmäiseen hän on kuvannut kaksi leikkiä aloittelevaa koiraa; jälkimmäinen puolestaan on alastontutkielma. Tutustutaan-teoksen koirat on maalattu teknisesti taitavasti ja realistisesti, värien leikkiä ja hellyttävää tunnelmaa unohtamatta. Myös Hannu Haapalan Suur-Salo vaipuu uneen -taulu on kiinnostava. Ensisilmäyksellä taulua pitää kliseisenä auringonlaskumaisemana, mutta tarkempi katselu osoittaa, että kyse on tunnistettavasta kaupunkimaisemasta Salossa. Kaupunki on kuvattu luoteesta niin, että siinä näkyy esimerkiksi Salon kirkko.
– Maalaaminen on ollut yhteinen harrastuksemme parin talven ajan. Käymme yhdessä kansalaisopiston kursseilla. Lähdin mukaan, kun poikani Jarno houkutteli. Hänen avopuolisonsa on sukua Hannu Nikanderille, joka puolestaan oli innostanut lähtemään kursseille, kun Jarno on aina ollut hyvä piirtämään, Hannu Haapala taustoittaa.
Torpassa tapahtuu
Svenssonin torpassa on lauantai-aamupäivänä avajaiset, joissa ohjelmana on muun muassa kirpputori ja ongintaa lapsille.