Vuonna 2009: Mika Pukkila perustaa keilahallin

0
Mika Pukkila näyttää, miten korkealle keilarata tulee lattian tasosta. Keilaradan alle rakennetaan palautussysteemi.

Somero-lehti 9.6.2009

Mikä Pukkila perustaa kuusirataisen keilahallin omistamaansa kiinteistöön, jossa aiemmin toimi Vapaa Valinta. Vaikka Pukkila oli itsekin miettinyt kiinteistön muuttamista keilahalliksi, varsinaisen kimmokkeen hän sai kaupunginjohtaja Leo Haltsoselta. Kaupunki suhtautuu hankkeeseen myönteisesti, ja mahdollisesti hankkii hallista keilavuoroja koululaisille.
Syksyllä aukeava keilahalli on Pukkilan mukaan tarkoitettu aktiivisille keilailun harrastajille ja lajissa kilpaileville. Tähän asti 40–50 somerolaiskeilaajaa on käynyt harjoittelemassa Salon ja Forssan halleissa. Lisäksi hallissa tullaan järjestämään hohtokeilausta.
– Hohtokeilaus on kaikille tarkoitettua viihdettä. Sen myötä moni innostuu keilaamisesta ja harrastus sitä kautta harrastus syvenee, itsekin keilaamista harrastanut Pukkila kertoo.
Keilaratojen lisäksi 700 neliöiseen tilaan on tulossa 50-paikkainen, pizzeriatyyppinen ravintola, jossa ainakaan aluksi ei ole A-oikeuksia.
– Keilaratojen rakentaminen sinetöi kiinteistön käytön pitkäksi aikaa. Kerran tehtynä keilaratojen koneisto kestää yli 40 vuotta, ja sillä ratkeaa tämän kiinteistön käyttö. Näillä näkymin harrastajamäärä riittää keilahallin ylläpitämiseen, Pukkila arvioi.