Vuonna 2009: Oinasjärvelle uusi pysäkkikatos

0
Oinasjärven pysäkkikatos on samaa mallia kuin aikaisemmin tänä vuonna Helsingintien ja Joensuuntien risteykseen pystytetty katos.

Somero-lehti 30.6.2009

Someron työpajan valmistama pysäkkikatos asetettiin viime perjantaina paikalleen Kaskistontien ja Helsingintien risteykseen Oinasjärvelle. Katos antaa suojan Helsingin suuntaan matkustaville.
Katoshanke on ollut vireillä jo syksystä 2007, jolloin Kaskiston koululle kokoontui kyläyhdistyksen kutsumina joukko Someron päättäjiä ja tiehallinnon edustajia. Esko Vuorinen muistaa, että keskustelua käytiin huonokuntoisen Kaskistontien lisäksi myös kyläläisten toivomuksesta saada pysäkkikatos tien päähän Oinasjärvelle. Lupaus katoksen pystyttämisestä annettiin ja nyt lähes kahden vuoden jälkeen lupaus lunastettiin. Kaskiston ja Suojoen kylistä Helsinkiin matkustavien ei tarvitse odottaa enää linja-autoa sateessa ja tuulessa.
Työpajaohjaaja Matti Toivonen kertoo, että pysäkkikatoksen suunnittelussa on käytetty Jalasjärveltä saatua mallia. Punainen ja musta väri ovat peräisin Someron kunnan vaakunasta. Nyt valmistunut katos on lajissaan vasta toinen, sillä työpajassa rakennetaan pääasiassa pieniä varastoja, jätekatoksia sekä aitoja.