Vuonna 2009: Somerolla kelpaa paistatella päivää

0
Café Rose on lunastanut paikkansa monen somerolaisen suosikkiterassina.

Somero-lehti 30.6.2009

Teksti Saija Käkönen

Hellesää sai terassit ympäri Suomen täyttymään ääriään myöten. Auringonpalvoja löytää mielensensä kahvi- ja virvokepaikan Somerolta takuuvarmasti. Ja mikäpä on sen ihanampaa kuin nauttia kesähelteestä hyvässä seurassa viihtyisällä terassilla.

Auringon ystävä Maukka piipahti Roppilan krouvin terassilla oluella.

Aidattu ja katettu Roppilan krouvin terassi vetää väkeä lähes 40 nautiskelijan verran. Terassilla juodaan aamukahvit ennen töihin menoa ja ehkä toiset töistä tullessa.
Iltapäiväolutta on tullut siemailemaan Maukka, jonka asemapaikkana Somerolla on mökki Pitkäjärvellä.
– Etsin aina lämmintä. Tähän terassille aurinko paistaa koko päivän. Suomalainen terassikansa on joskus huvittavaa, auringon porottaessa etsitään varjoa, kuumassa Las Palmasissa osan vuodesta asuva kulkuriluonne tokaisee.

Linja-Kahvilan yrittäjä Elena Uusitalo tarjoilee kahvin terassille Pekka ja Tarja Laitiselle.

Linja-Kahvilan terassi keskeisellä paikalla Someron keskustassa on yksi tuoreimmista ulkoruokintapaikoista. Noin 15-paikkaiselle terassille porottaa aurinko puolen päivän tienoilta iltaan saakka. Jäätelö ja erilaiset leivonnaiset maistuvat terassikansalle.
Linja-kahvilan ja sen terassin kanta-asiakkaat, Pekka ja Tarja Laitinen juovat aamukahvit ulkosalla useita kertoja viikossa.
– Sen jälkeen kun tämä terassi avattiin, ei ole tullut juuri muualla käytyä. Terassi on hyvällä paikalla, tähän saa auton niin kätevästi parkkiin.
Erinomaisen pysäköintitilan lisäksi Laitisia vetää Linja-Kahvilaan toinenkin seikka:
– Täytyy sanoa, että täällä on kaikkein parhaimmat munkit!

Rantatuvassa voi terassilla paistattelun ohessa testata taitojaan minigolfissa.

Someron suurimman ja kuumimman terassin tittelin saa ansaitusti Rantatuvan koko rakennuksen kiertävä aurinkoterassi. Istumapaikkoja terassilta löytyy yli sata, ja jokainen löytää varmasti mieluisat olosuhteet. Vaikka aurinko paistaisi täydeltä terältä, löytyy osittain katetulta terassilta myös vilpoisampia varjopaikkoja.
Suosituimmat terassijuomat Rantatuvassa ovat perinteiset olut ja siideri. Heinäkuun alussa juomien nautiskelu helpottuu entisestään, sillä silloin avataan terassille oma anniskelupiste.

Someron terassit:

Keskusta:
Didim kebab
Roppilan Krouvi
Tsetse-Kärpänen
Autogrilli
Café Rose
Toritupa
Linja-Kahvila
Hämeenportti
Keskusbaari
Seurahuone
Rantatupa
Jättitupa
Hirsjärvi:
Hovimäki
Pitkäjärvi:
Kökkön Aittabaari
Somerniemi:
Punainen Lumme

Torituvan uunituoreelle terassilla voi lounastaa leppeässä ulkoilmassa.