Vuonna 2009: Suomalaiset syövät yhä enemmän kasviksia

0
Salaattikurssilla valmistettiin hieman epätavallisempaa Villin lännen salaattia, joka suolaisista raaka-aineistaan huolimatta on erityisesti lasten mieleen. Salaatin ainekset ovat savupekoni, vaalea leipä, amerikansalaatti, cheddarjuusto ja sinihomejuusto.

Somero-lehti 23.6.2009

Teksti Kirsi Seppälä

Kasvisten kulutus on lisääntynyt tasaisesti viime vuosikymmenten aikana Suomessa. Kotimaiset Kasvikset ry:n mukaan maassamme syödään kuitenkin edelleenkin kasviksia huomattavasti vähemmän Välimeren maihin ja Keski-Eurooppaan verrattuna. Suomessa on todettu, että nuoret miehet syövät perunaa, kasviksia, hedelmiä ja marjoja muita työikäisiä ihmisiä vähemmän. Yllättävää kyllä, sukupuolten väliset erot kasvisten käytössä näkyvät jo kouluiässä. Sama kehitys jatkuu, sillä eläkkeellä olevat miehet syövät tutkimusten mukaan muita harvemmin kasviksia.
Myös martat puhuvat kasvisten käytön puolesta. Varsinais-Suomen Martat ry:n erikoisneuvoja kävi Somerolla antamassa vinkkejä erilaisten salaattien tekoon. Salaatista on moneksi, sillä terveellisistä salaateista ja kasviksista saa erilaisilla lisukkeilla täyttävää arkiruokaa ja näyttävää juhlaruokaa.

Halloumijuusto saavutti muutamia vuosia sitten suuren suosion Marko Bjurströmin kehuttua sitä naistenlehdessä.