Kimmo Hovila pukeutui rohdinmekkoon

0

Somero-lehti 13.7.1999

Teksti: Kai Merilä
Torppamuseolla vietetyn pitäjänpäivän kohokohta oli vuoden mekkopitäjäläisen julkistaminen. Tänä vuonna rohdinmekon puki ylleen Kimmo Hovila.
Torppamuseon pihalle oli kerääntynyt yli satapäinen juhlakansa. Uusi mekkopitäjäläinen Kimmo Hovila vei Someroa maailmankartalle sisukkaana jäähallihankkeen vetäjänä. Kyseisestä työsarasta Hovilalle on jäänyt myös lempinimi ”Mister Jäähalli”.
– Valintani mekkopitäjäläiseksi oli minulle yllätys. Suurin osa tästä kunniasta kuuluu kuitenkin sille suurelle ja ahkeralle talkooväelle, jota ilman hallia ei olisi. Minä olin mukana vain keulakuvana, mainitsi Hovila nöyrään sävyynsä.
Urheilu on ollut Someron Metsänhoitoyhdistyksessä leipänsä hankkivalle Hovilalle aina lähellä sydäntä. Juhannuksena tuli kuluneeksi 30 vuotta siitä, kun Hovila ampui maailmanennätyksen nuorten EM-kisoissa Pariisissa. Samana vuonna hänet valittiin Suomessa Vuoden ampujaksi.
Myöhemmin aktiiviurheilu vaihtui järjestötyöhön ja myös musiikki valtasi tilaa Hovilan elämässä. Perusteelliselle tyylilleen uskollisena Hovila ryhtyi musiikkiteattereihin liittyvien esiintymisien ohessa myös opiskelemaan laulamista. Vuosi vierähti oopperan studioluokalla ja toi sivutuotteena paljon tuttuja laulupiireistä.
Päivän toinen huipennus tuli valtakunnan ylimmältä tasolta saakka. Presidentti Martti Ahtisaari oli nimittäin myöntänyt pitäjänpäivän juontajana toimineelle Voitto Ollonqvistille kotiseutuneuvoksen arvonimen vuosia jatkuneesta ansiokkaasta työstä kotiseututyön hyväksi.
– Nyt kyllä täytyy sanoa, että olen sanaton. Juontamista jatketaan sitten neuvoksen muodossa, sanaili Ollonqvist.
Ollonqvist on 32. kotiseutuneuvos Suomessa ja Tapio Horila seitsemäs.