Kotimaiset soivat kärjessä

0

Suomalainen erikoisuus musiikin kuuntelussa on kotimaisen tuotannon vahva osuus. Kuulumme samaan joukkoon yhdessä Japanin, Korean, Ranskan ja latinalaisen Amerikan kanssa.
Valtaosa uudesta musiikista nousee suosioon alle 20-vuotiaan yleisön kautta. Nuoret löytävät uusia artisteja Spotifyn ja YouTuben soittolistoilta, minkä myötä nämä päätyvät radiosoittoon. Yi 35-vuotiaat löytävätkin uutta kuunneltavaa nimenomaan radion listahittien joukosta.
Genreistä maailmanlaajuisesti kuunnelluinta on pop, jota kertoi kuuntelevansa lähes kaksi kolmasosaa vastaajista. Toiseksi suosituinta oli rock. Genrejärjestys oli suhteellisen samanlainen myös Suomessa, joskin täällä kansainvälistä keskiarvoa suositumpia olivat hip hop ja rap sekä metalli.
Suomalaisen tutkimuksen perusteella suosituimmat genret vaihtelivat hyvin paljon ikäryhmittäin. Nuorimmat kuuntelivat eniten rapiä, vähän vanhemmat poppia ja rockia, ja iskelmä painottui vanhimpien ikäluokkien joukossa. Suomalaisen tutkimuksen ovat julkaisseet Teosto ja Musiikkituottajat IFPI Finland ja kansainvälisestä kartoituksesta vastasi kansainvälinen IFPI.