Lähimatkailu säästää luontoa

0

Matkailun rooli osana maailmantaloutta kasvaa, ja matkailijat ovat kiinnostuneita ympäristövaikutuksistaan. Matkailun kestävä kehitys tarjoaa Suomelle ja Somerolle erinomaisia mahdollisuuksia erottautua sekä luoda uutta liiketoimintaa ja hyvinvointia.
Somerolaiset yrittäjät, kaupunki ja yhdistykset tekevät yhteistyötä. Lisä ei ole pahitteeksi. Verkostoitumista ja tapahtumien nivomista toisiinsa tulee kehittää. Tarvitaan ennakkoluulottomuutta uusille ideoille sekä uskallusta ja puurtamista toteuttamiseen.
Yhteistyön kautta helpotetaan matkailijoiden valintoja. Esitteestä karttoineen ja nettisivulta pitää löytää muutamalla vilkaisulla Someron tarjonta. Siten pystyy jo matkustuspäätöksiä tehdessä valitsemaan retkelleen paikkakunnan moninaiset aarteet nautittavakseen.
Puhdas luonto ja ruoka ovat Suomen myyntivaltteja. Puhdasta ilmaa ja vettä, toimivaa maataloutta, maukkaan ruoan tekijöitä, yhteistyötä, hiljaisuutta sekä omaperäistä kulttuuria löytyy Somerolta. Tarvitaan organisaattori, suunnitelma ja rahaa toteuttamiseen ja pyörittämiseen. Kun osaavat ihmiset ovat oikeilla paikoilla, niin jokainen saa keskittyä siihen, minkä osaa parhaiten.
Lähimatkailu ja -ruoka ovat oiva suunta ja mahdollisuus Somerolle.