Ranta-asukkaat, kalastajat ja maanviljelijät ovat löytäneet yhteisen sävelen. Tavoitteena on kunnostaa Someron vesistöjä ja hoitaa niitä. Näin käy, jos Someron vesiensuojeluyhdistyksen tavoite toteutuu.
Vaikka hanke on alkutekijöissään, yhdistyksen puheenjohtaja Juha Wiskari uskoo, että tavoitteeseen päästään. Kunnostettavia järviä ja puhdistusmenetelmiä ei ole vielä valittu.
Alumiinikloridilla on usein saatu aikaan järven nopea kirkastuminen, tosin kirkastumista on usein seurannut jonkinasteinen samentuminen. Kun vesi on kirkasta, upokaskasvit saavat enemmän valoa ja niiden kasvu voi villiintyä.
Tunnetuin järvi, jolle tehtiin toukokuussa 2017 alumiinikloridikäsittely on Littoisten järvi. Kirkkaasta, turkoosin värisestä järvestä tuli matkailunähtävyys. Järvi alkoi käsittelyn jälkeen samentua uudelleen, mutta arvioiden mukaan se jäi käsittelyä edeltänyttä aikaa kirkkaammaksi.

Lue lisää tiistain 23.7. Somero-lehdestä