Sähkö ja hybridi yleistyvät

0

Uusia sähköautoja on rekisteröity edellisvuotta enemmän: alkuvuonna ensirekisteröitiin 995 sähköautoa, mikä on enemmän kuin koko viime vuonna yhteensä (776).
Ladattavien hybridien määrät ovat ensirekisteröinneissä laskeneet, mutta käytettynä maahantuotuina niiden osuus on kasvanut huomattavasti. Tammi–kesäkuussa tuotiin käytettynä 2 605 ladattavaa hybridiä, ja 2018 vastaavana aikana 893. Pääasiassa ne olivat bensiinihybridejä, mutta myös dieselhybridien suosio on kasvanut. Sähköautojen suosion kasvu näkyy myös käytettynä maahantuotujen autojen tilastoissa määrän kaksinkertaistumisena.
Ilmastotavoitteiden kannalta on hienoa, että vaihtoehtoiset käyttövoimat lisäävät suosiotaan käytettynä maahantuoduissa autoissa. Myös uusien sähköautojen rekisteröinnit kasvavat positiivista tahtia. Vaihtoehtoisten käyttövoimien suosion lisääntyminen heijastelee laajempaa muutosta yleisessä mielipiteessä, jonka taustalla on huoli ilmastonmuutoksesta.