Vehreys antaa voimaa

0

Heinäkuun ensimmäisenä sunnuntaina avautuu yli 600 ainutkertaista puutarhakohdetta ympäri Suomea. Kerkolassa on yksi kohde, jonne voi mennä rauhoittumaan ja ihailemaan ahkerien kätten ja mielikuvitusrikkaiden tekijöiden töitä. Someron Omakotiyhdistys järjesti jo oman puutarhasessionsa.
Parhaimmillaan päivän aikana pääsee tutustumaan mielenkiintoisiin puutarhan omistajiin, uusiin kasveihin ja persoonallisiin ratkaisuihin.
Puutarha antaa syötävää, mutta ennen kaikkea se on rauhoittumisen paikka. Mieli lepää. Siihen riittää pienikin hetki vehreyden keskellä.
Puutarha on kokemisen arvoinen. Kiinalainen sananlasku toteaa: Jos haluat olla onnellinen yhden päivän, ota humala. Jos kolme päivää, mene naimisiin. Jos kahdeksan päivää, teurasta sika ja syö se. Jos haluat olla ikuisesti onnellinen, ryhdy puutarhuriksi.