Vuonna 2009: Jättituvan lounaskokiksi saapuu tuttu mies

0
Terno Nousiainen palaa pienen tauon jälkeen kokkaamaan somerolaisille. Hän huolehtii Simon Moradin hallinnoiman Jättituvan lounaasta.

Somero-lehti 3.7.2009

Teksti Saija Käkönen

Forssan Klubin ravintoloitsija Terno Nousiainen palaa Somerolle osa-aikakokiksi. Nousiainen ottaa vastuulleen Simon Moradin vastikään avaaman Jättituvan lounasruuan. Ainakin alkuvaiheessa työ toteutetaan alihankintana.
– Terno on tunnettu ja ammattitaitoinen kokki, siksi haluan hänet mukaan. Meidän heikkoutemme oli lounasruoka, mutta nyt siihen tulee parannus, Moradi kertoo.
Terno Nousiainen on pyörittänyt syksystä lähtien ravintola Forssan Klubia. Klubin lounaan hän jättää hyvillä mielin kouluttamansa henkilökunnan käsiin.
Jättituvan lounaslista muodostuu kahdesta lämpimästä ruuasta sekä salaattipöydästä. Lounasta tarjoillaan joka päivä. Hinta pyritään pitämään alhaisena, muun muassa syksyllä voimaan tulevan ruuan arvonlisäveron alennuksen avulla.
– Somerolaiset ovat antaneet palautetta, että lounaspaikkoja kyllä on, mutta ruoka ei ole tarpeeksi vaihtelevaa. Haluamme tarjota laadukasta, mutta edullista ruokaa, Moradi maalailee.
Nousiaisen tavoitteena on saavuttaa mahdollisimman suuri osuus somerolaisten mahoista. Hän sai viime kesänä hyvää palautetta somerolaisilta Rantatuvassa, ja monet ovat käyneet täältä Forssassa syömässä.
– Homma jäi viime kesänä vähän kesken, siksi olen kiinnostunut kehittämään Jättitupaa. Tavoitteena on jossain vaiheessa saada listalle myös pihvejä, Nousiainen valottaa.
Simon Moradi pyrkii laajentamaan Jättituvan asiakaskuntaa oheistarjonnalla. Tarkoituksena on järjestää kansainvälisiä iltoja ja kielikursseja. Moradi on kiinnostunut kehittämään virikkeitä myös nuorille, esimerkiksi lauantai-iltojen kaupunkirallin sijaan hän toivoo nuorten tuovan tuunattuja autojaan näytille Jättituvan parkkipaikalle.