Savikonkulmalla Eläinkeskus Tuulispään tilalla asustelee tuotanto- ja maatilaeläimiä, jotka jostain syystä ovat olleet teurastusuhan alla ja ovat saaneet uuden elämän Tuulispäässä. Osa eläimistä on tullut viranomaisten eläinsuojelutapauksina ja osa yksityisten ihmisten kautta.

Tuulispään tavoitteena on myös jakaa tietoa eläimiä ja kasvisruokailuun liittyvistä asioista. Tilalla järjestetään kouluksia sekä vierailupäiviä. Vierailijat pääsevät opastetulla kierroksella tutustumaan tilan eläimiin myös silittelemällä.

-Haluamme vaikuttaa asioihin empatian kautta. Jos olisin tuo eläin niin miten haluaisin elää, kertoo keskuksen puuhanainen Piia Anttonen.

Vuodesta 2012 toiminut Tuulispää pyörii pääsääntöisesti vapaaehtoisvoimin ja keräysvaroilla. Vapaaehtoiset hoitavat tilalla eläimiä ja osallistuvat myös erilaisiin keräystempauksiin, joilla kerätään rahaa tilan pyörittämiseen.

Tilan rakennukset ja laiduntilat alkavat olla ahtaat kasvavalle eläinmäärälle ja tarve lisälaitumista ja rakennuksista on kova. Vierailupäivien suosio on ollut suurta eikä kaikkia halukkaita pystytä ottamaan vastaan nykyisillä resursseilla.

Toive laajentumisesta on lähempänä koskaan, sillä Tuulispäälle on tarjoutunut mahdollisuus ostaa läheltä ulkorakennuksia, peltoa ja metsää.  Unelma paremmasta huomisesta -keräyksellä haetaan osaa rahoituksesta. Keräykseen voi osallistua suoraan lahjoittamalla rahaa tai osallistua erilaisiin tempauksiin, kuten taidehuutokauppaan.

 

Lue lisää 9.8.2019 Somero-lehdestä