Ilmaistapahtuma Katutanssit odottaa taas tuhansia viihtymään Somerolla 3.8. lauantaina

0
Someron Katutansseilla käy vuosittain tuhansia ihmisiä.

Katutanssit valtaa sydämet ja pätkän Joensuuntietä Someron kaupungin ytimessä lauantai-iltana 3.8.
Somero Sydämessä yritykset tarjoaa kiitokseksi vuodesta koko perheen ilmaistapahtuman, jossa voi nauttia yhdessäolosta.
– Haemme hyvää fiilistä ja tapahtumaa, jossa on kaikenikäisille jotain mukavaa. Katutansseihin on hyvä lopettaa kesä ennen koulujen alkua, kertoo Anne Laaksonen järjestelevän tehotiimin puolesta.

Katutanssien tehotiimissä ovat Anne Laaksonen (vas.), Heidi Mäkinen (edessä), Elina Riikonen, Päivi Älli (takana vas.) ja Silja Kaija.

Katutanssit järjestetään talkootyöllä ja Somero Sydämessä yhdistyksen 40 jäsenen jäsenmaksuilla. Kaupunki osallistuu kustannuksiin 2 000 eurolla.
Musiikkiin on satsattu. Nyt kuullaan menevää musiikkia, joka saa sukat pyörimään jaloissa.
Tansseja vauhdittaa kolme coverbändiä Phil Harmonic Band, Kai Merilä Band ja A & G plays Agents. Viimeksi mainittu luottaa pääasiassa Topi Sorsakosken, Jorma Kääriäisen ja Agents-yhtyeen rautalankamelodioihin ja Kai Merilä Band rockin räväkkyyteen.

Kai Merilä

Lavalla kuullaan myös ensimmäistä kertaa livenä Merilän Matti Nykäsen muistoksi säveltämänsä biisi Armahtaa, jonka hän  esittää somerolaisen Jaana Viitamäen kanssa. Biisi on saanut näkyvyyttä valtakunnan eri medoissa. Siitä ovat uutisoineet muun muassa Iltalehti, Keskisuomalainen, Salon Seudun Sanomat, Forssan Lehti ja useat nettilehdet sekä ilmaisjakelulehdet. Somerolainen Merilä on tullut tunnetuksi Nykäsen luottotoimittajana. Kaksikko tapasi toisensa kolmisenkymmentä vuotta sitten Somerolla. Heinäkuussa Youtubessa julkaistu kappale on kerännyt lähes 12 000 kuuntelukertaa. Kappaleen on sanoittanut palkittu Sana Mustonen ja sovittanut Somerolta kotoisin oleva Ilkka Kylmäniemi.

Phil Harmonic Band

Phil Harmonic Bandin muusikot vääntävät vanhoja ja uudempiakin klassikkobiisejä 70-luvun retrodiskosta nykypäivän tanssihitteihin. Menojalka alkaa vipattaa, kun ilmoille heitetään kappaleita sellaisilta megahittien luojilta kuin Bee Gees, Cool & the Gang, Earth Wind and Fire tai Michael Jackson.
Phil Harmonic Band muistetaan myös TV1:n Linnan jatkot -ohjelmasta. Laulusolisti on Anssi Känsälä.
Lapsetkin saavat kuunneltavakseen musiikkia. Heinähatut-duon folk- ja rokkimenosta pitävät aikuisetkin. Maddaleena laulaa, tanssii ja tekee ilmapallohahmoja.

Maddaleena

Lapset pääsevät keppariradalle. Heille on luvassa muun muassa kasvomaalausta ja ponitalutusta.
Jos rohkeus riittää, niin on mahdollisuus hypätä Someron Yrittäjien järjestämä benji-hyppy.

Sumopainissa tulee hiki ja nauru. Liikuntatreeniinkin voi osallistua.
Liikunnan riemua nähdään myös TNSportin street workout -näytöksessä.
Nälkä ei pääse yllättämään, sillä Ternon katugrillistä saa purtavaa ja Hämeenportin anniskelualueelta juotavaa. Muitakin herkkuja on tarjolla.

Ilmaistapahtuma alkaa iltapäivällä ja jatkuu yöhön saakka.

 

Lue juttu Katutansseista 6.8.2019 lehdestä