Jari Holttinen viides Kalevan kisoissa

0

Somero-lehti 1.8.1989

Kesän kotimaisia seiväsmarkkinoita hallinnut Mäntsälän Jani Lehtonen osoitti kuntonsa pitävyyden myös Kalevan kisojen hyppypaikalla Turun Urheilupuistossa. Lauantaina käydyssä seiväshypyn finaalissa Lehtonen teki ennätyksensä ja kauden kotimaisen kärkituloksen 560, jolla heltisi ylivoimainen mestaruus.

Somerolaishyppääjistä parhaiten menestyi Jari Holttinen, sijoittuen tuloksella 535 viidenneksi.

Mestari-Lehtosen ja Jari Holttisen väliin mahtuivat Raahen nuori Petri Peltoniemi (hopeaa tuloksella 540), Ylivieskan Harri Palola (pronssia 540) sekä viime vuoden mestaruutta puolustanut Valkeakosken Asko Peltoniemi (535). Viime mainittu sijoittui Holttisen edelle vähemmillä pudotuksillaan.

TuToa edustava mutta edelleen Somerolla asuva Jari Holttinen kertoi lähteneensä kisaan mitali mielessään, eikä viides sija juurikaan mieltä lämmittänyt. Ei siitäkään huolimatta, että tulos 535 on miehen tämän kauden paras. Etukäteen Jari oli laskenut, että 540:n ylityksellä tapeltaisiin mitaleista – ja oli aivan oikeassa.

Juha tyytyväinen – Juha ei

Someron kakkoseksi ponnisti hienoisesti yllättäen Juha Holttinen, Hämeenlinnan Kisa. Hän teki kauden toiseksi parhaan tuloksensa, 515, millä jakoi kuudennen sijan Björn Anderssonin kanssa. Tuloksellisesti nuorempi Holttinen odotti hieman parempaakin, mutta kaikkien aikojen parhaaseen Kalevan kisa -sijoitukseensa hän oli tyytyväinen.

Esan hyppääjiltä Kalevan kisat eivät menneet aivan nappiin, ei oikeastaan likimainkaan odotetunlaisesti. Kimmo Kuusela selvitti sentään aloituskorkeutena olleen 505 ja sijoittui yhdeksänneksi, mutta Juha Rauhaniemi jäi ilman tulosta. Varsinkin nousukuntoisen Rauhaniemen odoteltiin yltävän mitalikorkeuksien tuntumaan, mutta vääränlaisen kilpailuseipään valinta vei toiveilta pohjan. Jani Lehtosen ikätoveri, lupaava somerolainen hyppääjälahjakkuus oli ymmärrettävästikin harmissaan.