Karkeloissa oltava tunnetta ja sisältöä

0

Suomen eri kolkissa vietetään tulevana viikonloppuna monenmoisia kesäjuhlia, kenties jo suven päätösbileitä. Tapahtumien järjestäjät haluavat saada väen liikkeelle ja paikkakunnalle eloa vielä kerran ennen koulujen alkua.
Someron raitilla karkeloidaan katutanssien merkeissä. Jalalla pannaan koreasti ja nautitaan hyvästä ruoasta ja juomasta, järjestelyistä, esiintyjistä ja tietysti ihmisistä; oman kylän väestä, kesäasukkaista ja toivottavasti myös muualta kulttuuripitäjään saapuvista iloitsijoista.
Hyvät muistot tapahtumista ja mukavista vastaantulijoista kantavat pitkälle. Paikkakunnalle tullaan toistekin, ehkä jo ennen seuraavan kesän vastaavaa tilaisuutta tsekkaamaan alueen muita palveluita.
Vastaavasti nyrpeä naama ja huono palvelu karkottavat muiden kylien ja kaupunkien tarjonnan äärelle. Auton nokka kaartuu helposti muihin metropoleihin, jos hinnat ovat hulppeat ja väki teennäistä.
Pahin karkottaja on höttö tapahtuma, jossa ei ole sisältöä eikä tunnetta. Somerolla ei ole pelkoa innostuksen puutteesta. Pyrkimys on hyvään keskinkertaiseen, mutta kummasti tuppaa pukkaamaan priimaa.