Koulut alkavat

0

Torstaina kesä on jälleen monen mielestä ohi. Koulut alkavat, ja ekaluokkalaiset ja isommatkin koululaiset tulevat liikenteeseen.
Someron keskustassa on vilkasta aamuisin ja iltapäivisin, jolloin monet vanhemmat tuovat ja noutavat lapsiaan. Liikennevalokokeilu osoitti valojen toimimattomuuden Somerolla, joten kaikkien pitää pärjätä ilman valoja. Somerolla autoilijat antavat hienosti tilaa kevyelle liikenteelle. Poikkeuksia toki löytyy, joten tarkkaavaisuutta tarvitaan.
Päävastuu koulumatkojen turvaamisessa on aina aikuisilla, koska varsinkin nuorimmat lapset ovat usein kokemattomia liikenteessä. Lapsen on usein hankala tulkita liikennetilanteita oikein, koska naperoilta puuttuu kokemusta liikenteessä. Pienen lapsen on lisäksi vaikea nähdä lähestyviä ajoneuvoja esteiden takaa sekä arvioida niiden käyttämiä nopeuksia ja etäisyyksiä. Vastaavasti autoilijan voi olla vaikea havaita pientä lasta.
Autoilijoiden on tärkeää huomioida niin pienet kuin suuret tiellä liikkujat ja kiinnittää huomiota ajonopeuteen. Toki kesäkin vielä jatkuu.