Somero-lehti 15.8.1989

Someron uuden päiväkodin, Leivonpesän, rakennustyö alkoi Kermisen pellolla Joensuun koulun takana toissa maanantaina. Perusta on jo näkyvissä ja koko rakennuksen pitäisi valmistua ensi vuoden syksyyn mennessä. Turkulainen rakennustoimisto S. Kujala Oy hoitaa rakennustyöt alusta loppuun.

Vanha päiväkoti tullaan lakkauttamaan uuden valmistuttua. Leivonpesä pystyy tarjoamaan päivähoitoa useammalle lapselle ja paremmissa tiloissa kuin edeltäjänsä.

Siihen tulee tilaa kaikkiaan 84 lapselle. Nykyisessä päiväkodissahan on vain 44 paikkaa.

– Uuden päiväkodin myötä on aivan varmaa, että kaikki halukkaat saavat paikan. Nyt jo on kaikilla kunnallinen päivähoitopaikka. Ongelmaksi saattaa muodostua se, että saadaanko tarpeeksi lapsia, vai joudutaanko perhepäivähoitoa supistamaan, kertoo päiväkodin johtaja Marjaana Sälekari.

– Vuosi on kuitenkin niin pitkä aika, ettei lapsimäärää voida tässä vaiheessa vielä ennustaa. Siihen vaikuttaa niin monia asia, esimerkiksi muutot sekä se käyttävätkö vanhemmat hoitovapaata.

– Päiväkodin laajenemisen myötä henkilökuntaa tarvitaan lisää. Erityisesti lastentarhanopettajia, kolutettuja henkilöitä tarvitaan, mutta heitä tuntuu paikkakunnalta kyllä löytyvänkin.

Päiväkotiin saadaan muun muassa juhla- ja liikuntasali, vesileikkihuone, veistohuone ja pikku keittiöt. Tilat ovat kaikin tavoin valoisampia ja avarampia kuin vanhassa päiväkodissa. Nyt on hyvä mahdollisuus jakaa lapset pieniin ryhmiin leikkejä varten.

Päiväkodista tulee yksikerroksinen, lattiapinta-alaltaan noin 920 neliötä. Alueelle tulee myös lasten leikkipuisto. Pääportti pihalle tulee Leivontien ja Kiurunkujan kulmaukseen.

– Isojen piha on ollut tähän asti toisella puolella tietä, nyt saamme paljon paremmat leikkitilat. Tiet eivät häiritse leikkikenttää. Pihalle on luvassa mäkeä ja nurmikkoa. Siinä on mahdollisuus pitää jopa pientä kasvimaatakin, Sälekari kertoo.

– Meidän kannaltamme on tietysti harmi, että rakennustyöt viivästyvät. Olisimme toivoneet, että olisimme päässeet muuttamaan lasten kanssa uuteen päiväkotiin jo elokuun alusta. Nyt muutto siirtyy marraskuun alkuun, Sälekari pahoittelee.