Halkjärven kauniissa maisemissa syntyi kauniisti kumisevia shamaanirumpuja Tuulia Kurkelan ohjauksessa. Kaksipäiväisen kurssin aikana kurssilaiset saivat laittaa luovuutensa peliin ja valmistaa itselleen luonnonmateriaaleista shamaanirummun.
Kurkela kertoi kurssilla myös rumpujen historiasta, yhteydestä luontoon ja niiden käyttötarkoituksista esi-isiemme elämässä.
Valmiin rummun kanssa voi rummutella omaksi ilokseen ja käyttää rummutusta vaikka rentoutumiskeinona. Rummuttaa voi myös toisten iloksi ja onnittelukäynnillä voi onnittelulaulun sijaan rummutella runon.
Rumputraditioihin liittyvät vahvasti Suomen kansan vanhat runot, jotka on koottu myös kirjasarjaksi Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran toimesta.

Videolla Kurkela ja Tietäjän loitsu. Tämän loitsun avulla voi vanhan kansan mukaan hakea omaa sisäistä voimaansa ja nostattaa sitä.

 

Lue lisää 13.08.2019 lehdestä