Somero-lehti 18.8.1989

Somero ottaa huoltoasemapalvelujensa osalta harppauksen uudelle vuosituhannelle jo lähitulevaisuudessa. Salon Seudun Osuuskauppa rakentaa Turuntien ja Helsingintien risteykseen täläläisissä oloissa ennennäkemättömän huoltamo-, ravintola- ja myymäläkompleksin. Huoltoaseman, tai liikennemyymälän, jota nimitystä SSO uutuudestaan mieluiten käyttää, ensimmäinen vaihe valmistuu ensi kevään tai alkukesän aikana.

Uuden liikennemyymälän rakennustyöt käynnistynevät vielä hyvissä ajoin tämän vuoden puolella. Myymälän rakennusala tulee olemaan noin 500 neliötä ja kokonaiskustannukset tontteineen 5 miljoonaa markkaa. Härkähovin työnimekseen saanut liikennepalveluasema tarjoaa valmistuttuaan työtä kymmenelle hengelle.

Somero tärkeä SSO:lle

– Somero on Salon jälkeen merkittävin aluje Salon Seudun Osuuskaupan toimintakentässä. Uskomme kuntaan ja omiin mahdollisuuksiimme täällä, minkä vuoksi tulemme panostamaan voimakkaasti Someron palvelujen turvaamiseen tulevaisuudessa, selvittää SSO:n toimitusjohtaja Arto Arvonen yrityksen kiinnostusta näinkin mittavan hankkeen toteuttamiseen Somerolla.

1990- ja 2000-lukujen tarpeisiin suunnitellun liikennemyymälän kannattavuus tulee Arvosen mukaan perustumaan ennnen muuta somerolaisten käyttötarpeeseen.

– Uskomme myös läpiajoliikenteen kasvuun, kun Someron ja Forssan välinen tieyhteys saadaan kuntoon ja Somero sen myötä sijoittuu Tammisaari-Forssa -kantatien varrelle.

Shell vai joku muu

Osuuskapan tontilla nykyisin sijaitsevasta Shell-markkinaketjusta on kaavailtu itseoikeutettua jatkajaa myös tulevaan huoltamoon. Toimitusjohtaja Arvosen mukaan tilanne on yrittäjän osalta kuitenkin yhä avoin ja periaatteessa kyseeseen voi tulla mikä tahansa muukin huoltamoketju.

Someron liikennemyymälä on S-ryhmän ensimmäinen ja se on alansa ensimmäisiä myös koko maassa. Rakennuttaja on Salon Seudun Osuuskauppa ja suunnittelusta vastaa lahtelainen Arkkitehtuuritoimisto ky Veikko Gröhn. Liiketoimintaa tulee harjoittamaan SSO:n auto- ja huoltamokaupan tulosryhmä. Myymälän tavaralajitelmiin kuuluvat polttonesteet, autotarvikkeet, päivittäistavarat, vapaa-ajantarvikkeet, korkeatasoiset grillikahviopalvelut ja henkilöautojen pesulapalvelut.