BaddingTones ja Ikkunaprinsessat

0

Bussi Somerolle, niinhän Rauli Badding Somerjoki lauloi.

Viime vuonna joukko Baddingin musiikkiin hurahtaneita kurikkalaisia perusti yhtyeen nimeltä BaddingTones . Taiteelliseksi johtajaksi ja kapellimestariksi ”ylipuhuttiin” Ari Kivistö . Kansalaisopisto oli heti valmis järjestämään asian tiimoilta kurssin ja sen myötä projekti Rakkaudella BaddingTones – Dinner & Show starttasi käyntiin.

Mukaan lähti Ikkunaprinsessat -tanssiryhmä tuomaan kauneutta ja meininkiä tapahtumaan.

Keväällä oli konsertti Hotel Kurikassa ja Wappuraiteella, kesällä Hakupäällä-festareilla.

Heti projektin alussa porukka sopi, että syksyllä tehdään reissu Somerolle fiilistelemään Baddingin kotikonnuille ja hakemaan uutta inspiraatiota:

”Somerosta ei ollut juuri kenelläkään mielikuvaa, odotimme pientä rähjäistä kyläpahaista. Mielikuva oli väärä. Somero on maalaispitäjä, josta Helsinkiin on 104, Tampereelle 113 ja Turkuun 88 kilometriä. Aika keskeinen sijainti siis.

Menimme heti ensimmäiseksi hautausmaalle, jonne Badding on haudattuna. Samalla hautausmaalla on myös Unto Monosen hauta. Molemmat elivät lyhyen ja vaiherikkaan elämän.

Hautausmaalla pyöräili naishenkilö, jolta rohkeasti kysymään, tietääkö hän minne Badding on haudattu. Saimme esimakua somerolaisten ystävällisyydestä! Hän jätti pyörän seinälle nojaamaan ja lähti opastamaan meitä Baddingin haudalle. Mari-Liisi oli hankkinut mustan ruusun, joka laskettiin Baddingin haudalle kunnianosoituksena työlle, jota hän teki suomirockin eteen.

Seuraavaksi Someron keskustaan, jossa on Baddingin muistomerkki. Siisti ja yllättävän virkeän oloinen keskusta. Muistomerkki on hyvin moderni tyyliltään ja materiaaliltaan. Jakaa varmasti mielipiteitä, mutta on kuumasinkittynä varmasti pitkäikäinen. Vähän oli halvan näköinen.

Liikkeissä pistäytyessä silmiinpistävää oli asiakkaan välitön ja lämmin vastaanottaminen. Täällä pikkukylässä näköjään oli panostettu palveluun.

Prinsessat olivat bonganneet netistä jo etukäteen Muotiputiikki Helmen, jonne piti pysähtyä katsastamaan esiintymisvaatteita seuraavaan projektiin.

Helmen rouva sai meille myytyä esiintymisvaatteet ja myi muuten siinä samassa meille ruokailunkin. Kysyi, olemmeko ajatelleet syödä Somerolla ja että hän antaa etukuponkeja mukaan. Liikkeet olivat selvästi tottuneet tekemään yhteistyötä, eivätkä kadehtineet toisiaan. Olisiko kurikkalaisilla opittavaa? Kannattako maksaa satanen, jotta naapuri ei saa viittäkymppiä….. Ei kannata.

Somerolta matka jatkui kotia kohti hyvillä mielin. Pysähdyimme vielä Somerjoen perheen lippakioskilla. Pienellä kioskilla Baddingin perhe on yrittänyt tuoda särvintä pöytään.

Seuraavaksi aloitamme BaddingTones Plays Elvis -projektin, jonka konsertit pidetään ensi keväänä. Badding levytti useita Elviksen biisejä, suurin osa suomeksi sanoitettuina. Siksi Elvis on BaddingTonesille suora jatkumo.

Tulemme esittämään Elvis-musiikkia Baddingin lasien läpi katsottuna, niin kuin Badding olisi sitä esittänyt. Mukaan on saatu myös puhaltimia, joten kööristä lähtee yhä enemmän mökää. Mukana on edelleen nuoria, joten BaddingTones jatkaa musiikillista matkaansa Ikkunaprinsessojen kanssa.”