Elintärkeä terveyskeskus

0

Kaupunki etsii terveyskeskuksen työterveyshuollolle tekijää. Kilpailutus on edessä. On pakko luopua tehokkaasta omasta palvelusta, kun tekijät ovat vähissä.
Terveyskeskuksessa lääkäripula on jatkunut pitkään. Somerolle on ollut vaikea saada vakinaisia lääkäreitä. Keikkaväki on onneksi tullut apuun, kun on ollut hyvät suostuttelijat.
Johtava lääkäri on jäämässä eläkkeelle. Ensi vuonna alkaa toisen vakituisen lääkärin eläkeaika. He ovat kaksi kolmasosaa tämän hetken vakinaisesta lääkäriporukasta. Seitsemästä lääkärin virasta kun on vain kolme vakinaisesti täytettynä.
Kaupungilla on toimivat terveyskeskuspalvelut. Se johtuu pitkälti asiantuntevasta ja sitoutuneesta henkilökunnasta, joka aikaansa säästelemättä hoitaa työt kunnolla.
Järjestelmää täytyy rukata, ettei se ole niin haavoittuvainen. Kaupungin virkamiehillä ja päättäjillä riittää pohdittavaa. Miten saada hoivayritys oikeasti kiinnostumaan Someron asiakkaiden ja palvelujen hoitamisesta ja miten sen työntekijät paikkakunnalle, jotta työ olisi heille vaivattomampaa.
Terveyskeskus toimivine laboratorioineen, röntgeneineen ja kaikkine palveluineen on elintärkeä somerolaisille.