Erilainen loma

0

Kesäloma on nyt omalta osaltani paketissa. Tänä kesänä kokeilin hiukan erilaista lomaa kuin aiemmin.

Normaali työviikkoni alkaa sunnuntaina ja päättyy torstaina. Olen tehnyt näin ainakin reilut parikymmentä vuotta, joten työskentely viikonloppuisin tuntuu ihan arkiselta.

Toimittajamme Sauli Kaipainen ja Merja Ryhtä tekevät sen sijaan yleensä maanantaista perjantaihin työviikkoa.

Tänä kesänä päätimme yhdessä kokeilla sitä, että vaikka minä lomailen arkipäivät, teen töitä viikonloppuisin kotoa käsin. Välillä vain sunnuntaina, välillä parina päinä. Eli minua ei tarvinnut tuurata viikonloppuina ja toimitus sai tehdä töitä täysmiehityksellä arkisin.

Hiukan olivat tosin huolissaan siitä, että tuleeko minulle kunnollista irtiottoa lainkaan.

Sen jälkeen, kun otin päätoimittajan pestin vastaan, en ole koskaan lomaillut niin, etten vähintään kerran, kaksi viikossa kävisi ainakin sähköposteja lävitse. Olen hoitanut lomillani myös palkkioiden maksut ja laskujen tarkistukset. Eli sinänsä täydellistä irtiottoa ei ole ollutkaan.

Koska nyt sovimme, että pidän ylitöinä tekemäni päivät suoraan loman jatkeeksi, niin varsinainen loma-aikani piteni jopa kymmenellä arkipäivällä. Eli irtiotto toimituksen arjesta oli kuitenkin huomattavasti normaalia pitempi.

Järjestely oli ihan hyvä. Tunnen levänneeni ja lomailleeni. Toimituksen arkeen oli nyt mukava palata. Kiva nähdä työkaverit pitkästä aikaa.

Loma tekee meille lehdentekijöille hyvää myös siinä mielessä, että saamme olla välillä puhtaasti lehden lukijoita. Itselleni oli nyt joka toinen lehti ihan uusi tuttavuus, kun sen postilaatikosta hain.

Oli myös mukava seurata verkkosivujen tarjontaa, kun sielläkin oli aina jotain yllättävää luettavaa ja katseltavaa.

Kesätoimittajamme Marika Suuronen oli ahkera ja pidetty apulainen. On rikastuttavaa, kun joku muualla asuva katselee ja havainnoi paikkakuntaamme tuorein silmin. Me paikkakunnalla asuvat emme välttämättä huomaa kaikkea sellaista, mikä hämmästyttää ja kummastuttaa ulkopaikkakuntalaista.

Palautetta lehdestä sain runsain mitoin Katutansseilla. Juttelin todella monien ihmisten kanssa Somero-lehdestä, kun tarjosin tanssiväelle digilehteä kokeiltavaksi.

On mukava kuulla, että niin moni teistä uskollisista tilaajistamme pitää lehteä hyvin tärkeänä. Se, jos mikä, on paras kannustin lehdentekijälle.

Sari Merilä

päätoimittaja