Henri Liipola voitti

0
Henri Liipola

Heti ensimmäisessä kilpailussa tukevan kärkipaikan ottanut koskelainen Someron Esaa edustava Henri Liipola voitti kolme osakilpailua kattaneen Forssan moukaripörssin. Liipolan paras heitto kantoi 5,44 kilon moukarilla 83,69 ja yhteistuloksekseen hän sai 247,83.

Hyvän vastuksen pörssissä ikähyvitystensä ansiosta antoivat Forssan 73-vuotias Antti Örn ja alueelta lähtöisin oleva entinen Suomen edustusheittäjä 67-vuotias Harri Huhtala Tampereelta. Neljänneksi kilpailussa sijoittui Esan Turussa opiskeleva Jani Pihkanen , jonka paras heitto kantoi omaan ennätykseen 68,42.

Kilpailun parhaana naisena Esaa edustava raisiolainen Silja Kosonen oli kokonaiskilpailun kuudes. Naiset lasketaan samaan kilpailuun normaalilla naisten nelikiloisella heitetyillä tuloksilla ja iän (alle 22-vuotias tai yli 35-vuotias) antamilla ikähyvityksillä. Kososen paras heitto kantoi 60,17.

Somerolaisista Johanna Witka oli kolmanneksi parhaana naisena 14. (paras heitto 57,20) ja Esaa edustava turkulainen Marika Virtanen neljänneksi parhaana naisena 20. (paras heitto 46,83). Esan Anniina Witka , jonka ja Jani Pihkasen suhteesta kertoessani viimeksi menin hieman jo asioiden edelle (pahoittelut siitä), heitti oman ennätyksensä 47,50 ollen viidenneksi paras nainen ja kokonaiskilpailun 23.

Somerolaisista 15-vuotias Lauri Kakko oli 24. (paras heitto 44,97), 61-vuotias Jari Tuusa 26. (paras heitto 22,79) sekä 50-vuotias valmentaja Kari Pihkanen 27. (paras heitto 32,44). Somerolla syntynyt turkulainen Eila Seppänen oli seitsemänneksi parhaana naisena kokonaiskilpailun 29.

Esan heittäjillä on takanaan ennätyksellisen menestyksekäs moukarikesä ja harjoittelu kohti ensi vuotta on monilla jo alkanut tai juuri alkamassa. Esan heittäjät saavuttivat kesän SM-kilpailuissa kaikkiaan neljässä sarjassa SM-kultaa ja lisäksi tuli vielä yksi joukkuekulta.

Valmentaja Kari Pihkanen kertoi, että fysiikka- ja varsinkin voimavalmennukseen parhaat heittäjät saavat jatkossa apua aiheeseen erityisesti perehtyneiltä Athletican erikoisvalmentajilta. Henri Liipolan henkilökohtaiseksi fysiikkavalmentajaksi ryhtyy maan johtava alan asiantuntija Tuomas Rytkönen , joka lisäksi tekee yhteistyötä muun muassa keihäsmaajoukkueen ja ammattikiekkoilijoiden kanssa.

Liipolan lisäksi myös Silja Kosonen ja Johanna Witka sekä valmentajatehtävien lisäksi taas myös omaan kilpailemiseen tähtäävä Jani Pihkanen saavat Athelican valmentajilta fysiikkavalmennusta.

– Haetaan jotain uutta ja nämä ovat tällä hetkellä Suomen parhaita alan valmentajia, toteaa jatkossa enempi heittovalmennukseen keskittyvä Kari Pihkanen.